Menu schované do tlačítka

 

Mezinárodní turnaj v „Člověče, nezlob se!"

Ve čtvrtek 25.března 2010 se v německém městě Nabburg konal velký turnaj ve hře „Člověče, nezlob se!“ jako vzpomínka na autora této hry Friedricha Josefa Schmidta.

Soutěžila čtyřčlenná družstva žáků 3.-5.ročníků z českých a německých partnerských škol. Přeštickou školu reprezentovali žáci Eliška Hajžmanová z V.B, Lukáš Krýsl z V.C, Lenka Malátová z V.C a Karolína Sedláčková z V.D a vytvořili tým s družstvem žáků naší partnerské školy v Nittenau.

Hrála se dvě kola po 25 minutách a celkem 200 soutěžících sedělo u 50 stolů. U každého stolu byl rozhodčí, který dohlížel na dodržování pravidel a po každém kole sečetl body – každá figurka v „domečku“ znamenala 10 bodů.

Soutěž začala sborovým zpěvem písně Bratře Kubo v české i německé verzi a mezi oběma hracími koly bylo pro žáky připraveno bohaté občerstvení – asi všechny nejvíce zaujaly velké dorty ve tvaru známé hry.

Bylo také přítomno mnoho hostů – mj. 1.starosta Nabburgu pan Armin Schärtl a český konzul pan Josef Hlobil z Mnichova. Měli nejenom k dětem krátký proslov, ale na pódiu si také známou hru zahráli.

Celý turnaj byl výborně organizačně zajištěn a i když jsme se s naší partnerskou školou neumístili na prvních třech místech, nikdo neodešel s prázdnou. Všichni žáci odjížděli domů s krásnou společenskou hrou a se zážitky, na které budou určitě dlouho vzpomínat, podobně jako jedna z účastnic zde.

Mgr.Pavlína Křenová, ZŠ Přeštice

Ve čtvrtek 25.března jsem jela s paní učitelkou Křenovou a třemi spolužáky do Německa hrát hru „Člověče, nezlob se!“. Jeli jsme autobusem od budovy I.stupně naší školy až do Nabburgu, kde se soutěž konala.

My jsme soutěžili za Nittenau. Ve velké sportovní hale jsme dostali cedulky s nápisem „ZŠ Přeštice“. Celkem se účastnilo 100 českých a 100 německých hráčů, kteří seděli u 50 stolků. Každý hráč si vylosoval číslo stolku, u kterého byli vždy dva čeští a dva němečtí hráči.

Mezi dvěma hracími koly byla přestávka. Byly pro nás připraveny dorty s logem Člověče, nezlob se, makové, povidlové a tvarohové koláčky, hranolky s kečupem, cola a fanta.

Po druhém kole byl vyhlášen vítěz a každý hráč obdržel cenu. Já jsem dostala domino. Na tenhle výlet ráda vzpomínám.

Lenka Malátová V.C

 

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Poděkování od účastníků návštěvy z KrškaNEW

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY NEW

Účast v matematické soutěži PANGEANEW

První přespolní běh pro naše atlety

Báječné Velikonoce v DPH

Návštěva Area D

Beseda – Harry Potter

Finálový florbalový turnaj v Praze

Úspěch v celostátním kole pěvecké soutěže

Přírodovědné bádání 2023/2024

Akce lezeckého kroužku

ÚSPĚCH v Přehlídce dětských recitátorů

Návštěva v SVČ Slunečnice

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti