Menu schované do tlačítka

 

Náš výlet za výhrou

Žáci ze 4. D ZŠ Přeštice se zúčastnili výtvarné soutěže s názvem „Naše voda, náš život“, kterou organizovala společnost ČEVAK z Českých Budějovic. Úkolem bylo ztvárnit kolektivní práci na téma „Jaký význam má voda“ a vymyslet k ní krátký příběh. Z 400 přihlášených byla naše práce vybrána do finálového kola a tímto děti získaly pro naši školu osobní počítač.

Finálové kolo, kterého se zúčastnily 4 vítězné školy, se uskutečnilo 15. června v Českých Budějovicích. Pro děti bylo připraveno poučné zábavné dopoledne, všichni zde měli představit svou práci a příběh, který kresby doprovázel.

Vyhlášení vítězů proběhlo za účasti primátora Českých Budějovic a generálního ředitele společnosti ČEVAK. Naši žáci obsadili 2. místo a kromě počítače dostali dort a spoustu drobných cen. Všem dětem patří velký dík za aktivní přístup k tvorbě celého projektu.

Mgr. Pavlína Křenová, Mgr. Martina Fornouzová

Co napsaly samy děti:

Paní učitelka Křenová nás přihlásila do soutěže „Naše voda, náš život“. Nakreslili jsme dva obrázky - 1. O mořské panně, 2. Co nám voda poskytuje a poslali je soutěže ČEVAK. Za pár dní jsme se dozvěděli, že jsme postoupili do finále a vyhráli jsme počítač pro naši školu.

V úterý 15.6. jsme jeli autobusem do Českých Budějovic. Přijeli tam 4 třídy. Když jsme vstoupili do velkého sálu, ani jsme se nestačili divit, kolik tam bylo jídla. Vypadalo to tam jako při hostině. Po občerstvení každá třída musela předvést nějakou scénku nebo povídání o vodě. My třída 4. D jsme si připravili divadelní představení s písničkou, kterou jsme si vymysleli s naší paní učitelkou Martinou Fornouzovou a použili jsme i různé kulisy a masky. Pak následoval soutěžní kvíz o vodě, za který jsme dostávali různé ceny. Nakonec přišlo vyhlášení. My jsme byli na 2. místě a dostali jsme dort a jiné ceny. Měli jsme radost a byl to pro nás velký zážitek.

Třída 4. D

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Ohlasy účastníků návštěvy z partnerské školy + FOTO
(Projekt Krško)
NEW

Okresní kolo v minikopanéNEW

UKLIĎME ČESKO (5. ročník)NEW

Účast atletů na druhém přespolním běhu

Poděkování od účastníků návštěvy z Krška

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY

Účast v matematické soutěži PANGEA

Báječné Velikonoce v DPH

Návštěva Area D

Beseda – Harry Potter

Finálový florbalový turnaj v Praze

Úspěch v celostátním kole pěvecké soutěže

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti