Menu schované do tlačítka

 

NOC S ANDERSENEM aneb NOC PLNÁ KOUZEL

POSTŘEHY DĚTÍ

Již podvanácté se konala celorepubliková akce na podporu čtenářství Noc s Andersenem, ke které jsme se v letošním roce opět připojili i my s žáky 1.stupně ZŠ v Přešticích.

Tentokrát „Kouzelnou noc“ prožilo 50 čtenářů z pátých tříd a 10 vyučujících. Tento rok by oslavil 100. výročí narození plzeňský rodák, známý loutkář a malíř Jiří Trnka, mimo jiné tvůrce slavných Karafiátových Broučků, kterému letošní noc byla zasvěcena. Proto téma naší čtenářské noci jsme zvolili trochu temné, nepatrně tajemné a obzvlášť kouzelné.

Hlavním hostem našeho čtenářského nocování byl spisovatel Jan Opatřil. Děti nadšeně poslouchaly jeho poutavé předčítání a poté besedovaly o jeho spisovatelské práci.

Dobrou noc nám přišli také popřát: p. Dana Hanušová, vedoucí odboru školství, kultury a památkové péče a p. Josef Šperl, náš pan ředitel. P. Hana Černošková, zástupkyně 1.stupně ZŠ, s námi nadšeně zůstala až do pozdních nočních hodin.

Část programu s námi opět prožily děti, které potom nocovaly v knihovně se svými knihovnicemi, p. Hrubou a p. Dražkovou. Jsme rádi za jejich podporu a opětovnou spolupráci.

Samozřejmě nesměl chybět ani společný táborák, tentokrát na školní zahradě, u kterého jsme si pěkně zazpívali.

Po večeři byly pro děti připraveny čtenářské soutěže v čarodějných tématech. Nejen že se vydaly do temných chodeb naší školy s vlastnoručně vyrobenými lucerničkami, ale musely překonat sedm čarodějných postav. Po splnění všech kouzelných úkolů se zavrtaly do svých pelíšků a četly a četly… Hororová povídka Jana Opatřila ukončila jejich čtecí rozjímání nad Malou čarodějnicí.

Ráno po společné rozcvičce a snídani proběhlo vyhodnocení celé Noci plné kouzel. Se spoustou kouzelných zážitků se děti rozcházely ke svým domovům. Své nadšené postřehy neskrývaly, sepsaly je a vy si je můžete přečíst níže...

Kolektiv kouzelných vyučujících 1.stupně ZŠ

Heslo akce: My čteme! Čtete i vy?

FOTOGALERIE

POSTŘEHY DĚTÍ

Terka Erhartová, Klárka Kabátová:
Příchod do třídy symbolizoval začátek našeho dobrodružství. Na úvod se sešly všechny třídy do jedné učebny. Po seznámení s programem jsme měli besedu se spisovatelem Janem Opatřilem, který nám četl horory ze své knihy Hororové povídky. Přišel převlečený za mnicha v černém hábitu s obrovskou hoříčí svíčkou. Byl to velký zážitek. Četl velmi strašidelný příběh o malých dětech a mladém chlapci, který se oběsil kvůli lásce, která nebyla opětována. Když dočetl, ptali jsme se ho na různé otázky a potom rozdával podpisy.

Eliška Komárková:
Když jsme se vrátili z opékání, plnili jsme sedm úkolů. Nejvíc se mi líbil úkol Rumburakův kotel. Museli jsme si vytáhnout tři různé věci z přikrytého koše (já jsem vytáhla dva pavouky a kost) a házet je do tří různě vzdálených kotlíků. Další úkoly byly: Broučci a jejich lucerničky, Tajenka Harryho Pottera, Krátká paměť Saxany, Hlas Malé čarodějnice, Tajemná Micimutr a Čarodějná kniha.

Ivča Motlíková:
Po soutěžení jsme se sešli s vyrobenými lucerničkami a čekal nás bobřík odvahy. Nejdřív jsme dostali strach, ale pak jsme se začali smát. Spočívalo to v tom, že jsme si rozsvítili naše lucerničky a šli jsme za jejich svitu. Na cestě černou chodbou byli svítící barevné kroužky. Uprostřed cesty jsme se podepsali do knihy kouzel a dostali svitek, ve kterém byl příběh na čtení v pelíšku.

Kristýnka Kalátová:
Na památku na letošní Noc jsme dostali pohled a záložku s podpisem Jana Opatřila. Jak skončilo vyhodnocení, rozloučili jsme se. Cestou domů jsme si povídali o našich zážitcích, a tak cesta rychle uběhla. Jak jsem přišla domů, všechno jsem to rodičům hned musela vyprávět.

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

ŠTAFETOVÝ POHÁR - okresní koloNEW

Ohlasy účastníků návštěvy z partnerské školy + FOTO
(Projekt Krško)
NEW

Okresní kolo v minikopanéNEW

UKLIĎME ČESKO (5. ročník)

Účast atletů na druhém přespolním běhu

Poděkování od účastníků návštěvy z Krška

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY

Účast v matematické soutěži PANGEA

Báječné Velikonoce v DPH

Návštěva Area D

Beseda – Harry Potter

Finálový florbalový turnaj v Praze

Úspěch v celostátním kole pěvecké soutěže

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti