Menu schované do tlačítka

 

Krajský přebor ve florbalu, dívky IV. kategorie, 22. 11. 2013, Plzeň

Umístění: 1. místo    

Po 14 dnech, kdy výběr naší školy vyhrál okresní kolo, se konal další postupový turnaj opět v Městské sportovní hale v Plzni. Krajský přebor sliboval kvalitnější soupeře, naše cíle jsme přizpůsobovali postupně, dle průběhu turnaje a zjištění síly ostatních týmů.

Turnaj jsme začali pod vylosovaným číslem 1 zahajovacím utkáním. Stály proti nám vítězky plzeňského okresu, na nichž bylo znát, že florbal jim není cizí, ve hře používaly nacvičené automatismy. Začátek zápasu patřil soupeřkám, lépe kombinovaly, dvakrát se obtočily kolem našich obránkyň a prohrávali jsme 0:2, děvčata se postupně dostávala do zápasu, který pomalu spěl k závěru, příležitost dostaly hráčky z lavičky. Horáková střílí gól z prostoru za brankou, stejná hráčka pár desítek vteřin před koncem vyrovnává. Remíza se v konečném součtu ve skupině ukázala jako důležitá, po shlédnutí dalších zápasů se náš první soupeř dal považovat za adepta na vítěze. I druhý zápas jsme remízovali 0:0, obrázek byl odlišný, děvčata se dostávala do herní pohody, tlak a více šancí jsme nevyužili. Poslední zápas ve skupině vyhráváme jasně 3:0. Tři týmy měly shodně jednu výhru a dvě remízy, o našem druhém místě rozhodly vstřelené branky. Dostatečné rozehrání, síla týmu nám dávala víru k úspěšnému zvládnutí čtvrtfinálových i semifinálových bojů. Koloveč odešla s prohrou 4:1, následně Radnice 3:0, oba zápasy jsme neponechali nic náhodě, soupeře jsme tlačili do poslední chvíle a navyšovali skóre.

Čím turnaj začínal, tím také končil. Zápas Přeštice - Plzeň. Pokud bychom finále nevyhráli, mohli jsme soupeři poblahopřát ke kvalitní hře, sportovně uznat jejich sílu. Bylo poznat, že jsme se rozehráli, zaskočenost z prvního vzájemného utkání byla pryč, průběh byl vyrovnanější, děvčata si byla vědoma, že k úspěchu vede kvalitní výkon, plnění zadaných instrukcí. Ještě v prvním poločase se ujímáme vedení, střelou z dálky pod horní tyč střílí gól Markéta Kašparová. Pomalu se zaměřujeme na defensivu, část druhého poločasu bráníme ve čtyřech, pěti hráčkách vlastní obranné pásmo. Několik závarů před brankou řeší brankářka Marta Bukovjanová, která si ani ve druhém turnaji nevybrala slabší chvilku, což je vždy základ úspěchu. Zodpovědný, bojovný výkon tlumil sílu soupeře, ten se dostal pouze k jedné střele ze střední vzdálenosti. Byla pro mne radost sledovat, jaký sportovní výkon jsme předvedli, jak každá hráčka udělala vše, co bylo v jejích silách. Nemuseli jsme vyhrát, ale bojovat, hrát naplno a ono to vyšlo!!!

Sestava: Marta Bukovjanová - Jana Šašková, Eliška Radová - Romana Horáková, Adéla Radová, Markéta Kašparová.

Střídaly: Aneta Šteflíková, Kateřina Vokáčová, Pavlína Vlachová. Branky: Horáková 6x, Kašparová 5x, A. Radová 2x .

CELKOVÉ VÝSLEDKY ZDE

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Přírodovědné bádání 2023/2024NEW

Akce lezeckého kroužku NEW

Lyžařský kurz 7.B + 7.E NEW

ÚSPĚCH v Přehlídce dětských recitátorůNEW

Návštěva v SVČ SlunečniceNEW

HUDEBNÍ ŠKATULKYNEW

BASKETBAL – úspěšný start do sezóny

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY

Vítězství ve vybíjené

Tvoříme a vaříme společně

Exkurze za plzeňskými památkami (8. ročník)

EXPEDICE PRAVĚK (4. ročník)

BISTRO na druhém stupni
OPĚT V PROVOZU

Program ZDRAVÁ 5 se všem líbil

Úspěch v krajském kole pěvecké soutěže

Velikonoční pozdrav do Krška

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti