Menu schované do tlačítka

 

Republikové finále v přespolním běhu

Když je finále přespolního běhu na Stříbrném rybníku, mají závodníci možnost vylovit ze dna zlato a s ním i letenky do Izraele.

A to doslova. Vítězstvím v národním kole získala družstva VI. ktg. právo reprezentovat Českou republiku na světovém finále této soutěže, které se bude konat na jaře příštího roku v izraelském Jeruzalému. Vítězové ktg. III. zas postoupili do mezinárodního kola v Polsku.

Republikové finále přespolního běhu se uskutečnilo v pátek 18. 10. 2013 v kempu Stříbrný rybník (Malšova Lhota) u Hradce Králové.

Primátor města MUDr. Zdeněk Fink odstartoval finále a byl velmi potěšen, že se po roce opět setkal s olympijskou vítězkou Květou Peckovou-Jeriovou, předsedkyní Klubu fair play. Pořadatelským týmem byl Active, středisko volného času, ze Žďáru nad Sázavou a pod vedením Luboše Straky, garanta přespolního běhu, odvedl profesionální práci. Závody se uskutečnily za chladného a deštivého počasí za účasti 342 závodníků z 57 škol již poosmé v řadě s názvem „Běháme s BK Tour“ ve 2 kategoriích chlapců i dívek. Naše škola postoupila do republikového finále podruhé v historii. V.r. 2006 to byli starší hoši, kteří skončili na národním kole v Jeseníku na 11. místě. Dříve byla celá akce koncipována jako dvoudenní, avšak v posledních letech se z úsporných důvodů jezdí pouze na otočku. Takže nás v páteční závodní den, již od brzkého rána, čekala nezáživná téměř pětihodinová cesta a na prohlídku závodní tratě nastoupily naše závodnice malátné a polámané. Starty žákovských kategorií byly na pořadu jako první a tak ani nestíhala děvčata naladit své běžecké motory na optimální úroveň.

Okruh dlouhý 1.650 m doběhly na těchto pozicích:
24. Křenková Kateřina
30. Wiesnerová Lucie
57. Vacíkové Lucie
59. Píchalová Barbora
74. Schejbalová Barbora
77. Řezníčková Lucie

Úroveň závodníků a závodnic byla špičková. Vždyť startovali závodní běžci – atleti na střední i dlouhé tratě, mílaři, běžci do vrchu, lyžaři – běžci, v řadě případů reprezentanti a členové atletických a lyžařských vrcholových středisek mládeže. Proto je 10. místo maximem možného a děvčatům patří obrovská pochvala.

Mgr. Ilona Malátová

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Poděkování od účastníků návštěvy z KrškaNEW

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY NEW

Účast v matematické soutěži PANGEANEW

První přespolní běh pro naše atlety

Báječné Velikonoce v DPH

Návštěva Area D

Beseda – Harry Potter

Finálový florbalový turnaj v Praze

Úspěch v celostátním kole pěvecké soutěže

Přírodovědné bádání 2023/2024

Akce lezeckého kroužku

ÚSPĚCH v Přehlídce dětských recitátorů

Návštěva v SVČ Slunečnice

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti