Menu schované do tlačítka

 

EXKURZE DO ZOO PRAHA 26.9.2013

Ve čtvrtek 26. září 2013 se osmé třídy již tradičně vypravily na přírodopisnou exkurzi do zoo Praha, která navazuje na výuku zoologie z předchozího roku a na právě probíranou etologii, tj. chování zvířat.

Počasí v září nám většinou přeje, ale tentokrát nás počasí překvapilo a na řadu přišly i deštníky. Vyrazili jsme celkem brzy ráno už v 7 hodin. Žádné z dětí se neopozdilo, každý přišel včas. Pro naše osmé třídy přijely tři autobusy. Cesta ubíhala poměrně rychle a před vstupní bránu do ZOO Praha jsme dorazili již před půl desátou dopoledne. V tuto dopolední hodinu naše skupina tvořila polovinu návštěvníků celé zoo. Zvířata se teprve probouzela a všude ještě panoval klid.

Na 11. a 13. hodinu jsme měli objednané prohlídky s průvodci. Pravidelně volíme téma etologie v návaznosti na probíranou látku, ale po nedávných povodních, které zasáhly i ZOO Praha, jsme museli zvolit alternativní program – Africkou savanu. Myslím, že nikdo nelitoval. Prohlídka byla zajímavá a všichni jsme se dověděli mnoho nových informací. Průvodce nás zavedl do nově otevřených pavilónů a expozic a nechal nás prohlédnout některé exponáty zblízka. Žáci si potěžkali kost z nohy žirafy, její krční obratle nebo se dotkli kůže zebry. Po celou dobu prohlídky plnili úkoly ve skupinách. Za zpracované pracovní listy a obrázek zvířete ze zoo Praha dostali všichni zúčastnění hezké známky. Ve volném čase si prohlédli zbývající části pražské zoo.

Kolem třetí hodiny odpoledne jsme návštěvu ukončili a zamířili k domovu. Až na několik jedinců, kteří podcenili své orientační schopnosti a dovednosti, se všichni dostavili na určené místo včas. Do Přeštic jsme dorazili krátce po 17. hodině.

I tentokrát naše exkurze proběhla úspěšně a bez komplikací. A jak to bylo s počasím? Po cestě do Prahy nám pršelo, při cestě zpět také, ale v samotné zoo bylo jako vždy nádherně slunečno. Děkuji všem kolegům, kteří se na přípravě exkurze podíleli a všem žákům, kteří svým chováním přispěli ke zdárnému průběhu celé akce. Těším se na další návštěvu ZOO Praha.

Jan Rajčok

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Ohlasy účastníků návštěvy z partnerské školy + FOTO
(Projekt Krško)
NEW

Okresní kolo v minikopanéNEW

UKLIĎME ČESKO (5. ročník)NEW

Účast atletů na druhém přespolním běhu

Poděkování od účastníků návštěvy z Krška

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY

Účast v matematické soutěži PANGEA

Báječné Velikonoce v DPH

Návštěva Area D

Beseda – Harry Potter

Finálový florbalový turnaj v Praze

Úspěch v celostátním kole pěvecké soutěže

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti