Menu schované do tlačítka

 

Žáci ZŠ Josefa Hlávky Přeštice se probojovali do republikového finále McDonald´s Cup

McDonald´s Cup je největší dětský fotbalový turnaj v Evropě, který se hraje na prvním stupni základních škol v České republice a jeho vrcholem je Svátek fotbalu, setkání nejlepších krajských týmů ve starší kategorii. Letošní jubilejní 20.ročník proběhl ve dnech 30. a 31.května 2017 v Plzni v Doosan Areně ve Štruncových sadech, patronem 20.ročníku byl Pavel Nedvěd - legenda českého fotbalu .

Žáci ZŠ Josefa Hlávky Přeštice se tohoto postupového turnaje účastní tradičně ve dvou kategoriích : mladší kategorie A ( ročníky 2010 - 2007), starší kategorie B (ročníky 2007 - 2005).

V okrskovém kole 27.4. v Chlumčanech se kluci dokázali poprat nejen s velice chladným počasím, ale v obou kategoriích získali postupové medailové umístění. Hráči mladší kategorie vybojovali 2.místo a starší hráči 1.místo. Získali také ocenění nejlepšího střelce – Adam Čonka a brankáře – Jonáš Fleisig.

V okresním kole turnaje, které se konalo v Chotěšově 3.5. , se opět hrálo systémem „každý s každým“ a naši chlapci si tak zahráli s družstvy Dobřan, Nepomuku, Spáleného Poříčí, Kasejovic, Blovic a Chotěšova. Fotbalisté mladší kategorie se umístili na 3.místě, hráči starší kategorie porazili s vysokým skóre všechny své soupeře a zaslouženě okresní turnaj vyhráli. Nejlepším střelcem byl Vít Němec, nejlepší brankář Filip Vácha.

Prvním místem v okresním kole se nominovali do krajského kola turnaje McDonald´s Cup, které se odehrálo v pátek 19.5. na fotbalovém stadionu 33.ZŠ T.Brzkové v Plzni. Naši kluci ve své skupině porazili týmy 31.ZŠ Plzeň, Kralovic a Tachova ( 9 bodů, skore 15:4 ) a postoupili do semifinále, kde se utkali s týmem Klatov. V tomto rozhodujícím zápase dokázali přeštičtí kluci, že fotbal prostě hrát umí a porazili Klatovy 5:3 ( hattrick Jan Kříž ). Ve finálovém zápase se utkali s týmem 33.ZŠ Plzeň, vybojovali 2.místo v Plzeňském kraji a vzhledem k tomu, že 33.ZŠ Plzeň byla pořádající školou republikového finále, dostali se mezi 16 nejlepších týmů České republiky a v republikovém finále reprezentovali Plzeňský kraj. V plzeňské Doosan Areně si ve dvoudenním „Svátku fotbalu“ zahráli na ligovém trávníku s týmy Uherského Hradiště, Opavy, Olomouce, Liberce, Příbrami a Brna, besedovali s Pavlem Horváthem, Markem Bakošem, Vladimírem Daridou, pozdravili se a vyfotili i s patronem turnaje Pavlem Nedvědem a kromě zápasů si užili i doprovodný program.

Děkuji všem chlapcům za skvělé výkony a vynikající reprezentaci školy a přeji jim další sportovní úspěchy a pěkné prázdniny. Velké poděkování patří také všem trenérům - Miroslavu Křížovi, Karlu Frančíkovi a Ladislavu Mourkovi za skvělou spolupráci a vedení hráčů všemi turnaji.

Mgr. Alena Němečková

McDonald´s Cup - okres McDonald´s Cup - kraj

McDonald´s Cup - Plzeň  McDonald´s Cup - Plzeň

Družstvo mladší kategorie : Jakub Mourek, Jan Sikyta, Jan Kohout, Jakub Schrimpf, Tomáš Reitspies, Tomáš Voráček, Matěj Singer, Jan Fučík, Martin Hodan, Filip Fořt, Tomáš Tumpach, Martin Tureček, Jakub Záhořík, Vojtěch Vavřička.

Družstvo starší kategorie : Jan Kříž, Jan Frančík, Vít Němec, Adam Čonka, Ondřej Havíř, David Bezděk, Petr Brož, Jan Chadt, Matěj Hodan, Filip Fořt, Jiří Štěpán, Andrej Král, Filip Vácha, Jonáš Fleisig, Michal Švábik ( náhradník v krajském kole ).

 

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Poděkování rodičům
(Projekt Krško)
NEW

První přespolní běh pro naše atletyNEW

Báječné Velikonoce v DPH

Návštěva Area D

Beseda – Harry Potter

Finálový florbalový turnaj v Praze

Úspěch v celostátním kole pěvecké soutěže

Přírodovědné bádání 2023/2024

Akce lezeckého kroužku

ÚSPĚCH v Přehlídce dětských recitátorů

Návštěva v SVČ Slunečnice

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti