Menu schované do tlačítka

 

Učíme se v přírodě od přírody

Již tradičně ve spolupráci s Mysliveckým spolkem Přeštice a vedením města Přeštice pořádá škola Josefa Hlávky v Přešticích přírodopisnou vycházku do lesa.

Žáci sedmého ročníku se sešli 9. 12. 2016 před školou a do nedalekého lesa Střížov je odvezl autobus, zpět jsme se již vraceli po svých ... Před rozchodem do terénu děti i učitele přivítal pan Pavel Jelínek z MS Přeštice a řekl několik slov k organizaci vycházky. Pan starosta Mgr. Karel Naxera a pan místostarosta Marek Krivda se pozdravili s žáky a popřáli dětem hezký zážitek při toulkách přírodou.

Děti se rozdělily do tří skupin a se svými průvodci se vydaly do lesa. První skupinu vedl pan Ing., Bc. Josef Karhan, druhou pan Pavel Jelínek s dcerou Adélou, studentkou Střední odborné školy v Plasích – obor veterinářství. Já jsem vyrazila se třetí skupinou a průvodci Ing. Romanem Sýkorou a Ing. Jindřichem Rykovským. V lese si děti vyzkoušely práci s laserovým výškoměrem, průměrkou změřily obvod stromu a po získání potřebných údajů a prací s tabulkami pro lesní hospodáře si mohly vypočítat objem měřeného stromu i cenu, kterou by za jeho prodej utržily. Jaký se liší větvičky smrku a jedle? Které funkce plní les? Znáte rozdíl mezi hajným a myslivcem? To je jen několik málo dalších otázek, které na děti čekaly. Soutěžilo se o drobné ceny, o to větší byla motivace žáků... Oba naši průvodci měli vše velmi pěkně připravené.

Na vycházce nechyběli ani lovečtí psi – Cassie a Jola. Děti psy mohly i vést. Po procházce lesem se všechny děti sešly u ohně. Tam na nás čekalo překvapení – ukázka vábení zvěře. O nezapomenutelný zážitek se postaral pan Jaroslav Bláha. Děkujeme. Děti přišel pozdravit i pan senátor Mgr. Václav Chaloupek.

Na závěr si všichni opekli vuřty. O oheň se starali pan Jaroslav Treml, p. Jaroslav Kříž st., p. Josef Jelínek a p. Jaroslav Strér. Teplý a chutný čaj podávaly našim žákům paní Pavla Jeslínková a p. Jaroslava Křížová. Děkujeme. Jediné, co chybělo byl čerstvě napadlý sníh, který by dokreslil tu skvělou zimní atmosféru. Snad se obnovy, jak čerstvě napadlému sněhu říkají myslivci, dočkáme příští rok.

Chtěla bych touto cestou poděkovat vedení města Přeštice za podporu této akce a Mysliveckému spolku Přeštice za zájem o mladou generaci, která neztratila pouto k přírodě.

Mgr. Lenka Křížová
učitelka přírodopisu ZŠ Josefa Hlávky Přeštice

 Výstava betlémů

 

 

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Poděkování od účastníků návštěvy z KrškaNEW

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY NEW

Účast v matematické soutěži PANGEANEW

První přespolní běh pro naše atlety

Báječné Velikonoce v DPH

Návštěva Area D

Beseda – Harry Potter

Finálový florbalový turnaj v Praze

Úspěch v celostátním kole pěvecké soutěže

Přírodovědné bádání 2023/2024

Akce lezeckého kroužku

ÚSPĚCH v Přehlídce dětských recitátorů

Návštěva v SVČ Slunečnice

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti