Menu schované do tlačítka

 

ARCHIV 2017/2018

 

ČERVEN    KVĚTEN    DUBEN    BŘEZEN    ÚNOR    LEDEN    PROSINEC    LISTOPAD    ŘÍJEN    ZÁŘÍ

SPORTOVNÍ SOUTĚŽE    ŠKOLNÍ DRUŽINA

 

archivDen dětí
Svoji rychlost a mršnost si mohly děti ze školní družiny vyzkoušet při oslavě svátku Dne dětí v Městském parku. KKC Přeštice pro ně připravilo zábavné odpoledne plné her a soutěží.
archivJudo v družině
Náročný trénink judistů si mohly děti ze školní družiny vyzkoušet v tělocvičně ZŠ Přeštice. Ukázkovou hodinu jim zde předvedl trenér RuKa JUDO Dobřany pan Karel Fojtík.
archivV environmentálním centru v Krsech
Dne 25. a 26. dubna 2018 navštívila školní družina environmentální centrum v Krsech na severním Plzeňsku, které jim nabídlo ekologickou výchovu, osvětu o alternativních zdrojích energie nebo zdravém životním stylu.
archivNávštěva u kynologů
Příjemné odpoledne strávily děti ze školní družiny u přeštických kynologů. Ti jim předvedli výcvik psů a jejich dovednosti. Překvapením byly ukázky policejních psovodů, kteří dětem předvedli zajímavé ukázky z policejního zásahu.
archivU přeštických dobrovolných hasičů
Příjemné odpoledne strávily děti ze školní družiny ve zbrojnici přeštických dobrovolných hasičů. Prohlédly si tam hasičskou techniku, výzbroj, výstroj a seznámily se s jejich záslužnou činností.
archivMorana
Již tradičně se děti ze školní družiny na první jarní den přišly rozloučit s odcházející zimou. Průvod včele s Moranou prošel městem za hlasitého doprovodu bubínků a řehtaček až k řece, kde se děti symbolicky rozloučily se zimou vhozením Morany do řeky. Poté u kašny na náměstí přivítaly jaro písní a předáním květů vedení města a základní školy.
archivDO RE MI
9.3. se uskutečnilo v Základní umělecké škole Přeštice celodružinové finále pěvecké soutěže Doremi. Výkony všech zpěváčků byly vyrovnané. Jak rozhodla odborná porota rozhodla o umístění se podívejte ZDE.
archivPoznej své město
Již druhým rokem se děti ze školní družiny zúčastnily oblíbené vědomostní hry "Poznej své město", kterou pro ně připravilo KKC Přeštice. Procházkou a plněním zadaných úkolů si připomněly památná místa našeho města. Na závěr si v Domu historie Přešticka prohlédly výstavu k stému výročí vzniku Československé armády.
archivMaškarní bál
Maškarní bál ve školní družině- taneční odpoledne spojené s vyhlášením soutěže o nejlepší masky, taneční soutěže, volný tanec.
archivBetlém paní Andrlíkové
Každoroční vánoční tradicí se již stala vycházka do Příchovic a prohlídka ručně vyřezávaných sošek a betlému na zahradě paní Andrlíkové.
archivPečení cukroví v DDM (SVČ Slunečnice)
Své kuchařské a estetické dovednosti si děti ze školní družiny mohly vyzkoušet ve Středisku volného času Slunečnice zdobením vánočního cukroví.
archivMIKULÁŠSKÁ NADÍLKA
Předvánoční čas ve školní družině započala návštěva mikulášské party spojená s nadílkou pro děti.
archivLEZECKÁ STĚNA
Svoji sílu a mrštnost si děti ze školní družiny mohly vyzkoušet na lezecké stěně v tělocvičně ZŠ Na Jordáně. Pod bedlivým dozorem pana učitele Mgr. Marka Kindla si mohly vyzkoušet techniku lezení na stěny různých obtížností.
archivJUNIORFEST
I v letošním roce se děti ze školní družiny zúčastnily dětského filmového festivalu "Juniorfest", kde zhlédly holandský snímek "Pan učitel Žába". Zároveň si prohlédly výstavu pohádkových postav, která byla součástí festivalu.
archivPodzimní drak z listí
V pondělí dne 16.10. se děti ze školní družiny zúčastnily každoroční soutěže o nejdelšího draka z listí, ve které letos zvítězily děti z 3. oddělení ŠD.
archivBESIP
BESIP k 50. výročí svého založení připravil pro veřejnost zajímavé dopravní odpoledne. Děti si zde mohly vyzkoušet své dopravní znalosti a seznámit se s trenažérem auta a motocyklu.
archivTýden mobility
V rámci "Týdne městské mobility" se děti ze školní družiny zúčastnily dopravního okruhu v Městském parku pořádaného Městským úřadem Přeštice.
archivDuhový chodník
Celodružinová akce - kreslení dětí na chodník suchými křídami, vyhodnocení nejlepších prací.
archivBezpečná cesta do školy
Strážníci městské policie seznámili nové prvňáčky jak se bezpečně chovat nejen při cestě do školy, ale i při sportu a hrách ve volném čase.

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Ohlasy účastníků návštěvy z partnerské školy + FOTO
(Projekt Krško)
NEW

UKLIĎME ČESKO (5. ročník)NEW

Účast atletů na druhém přespolním běhu

Poděkování od účastníků návštěvy z Krška

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY

Účast v matematické soutěži PANGEA

Báječné Velikonoce v DPH

Návštěva Area D

Beseda – Harry Potter

Finálový florbalový turnaj v Praze

Úspěch v celostátním kole pěvecké soutěže

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti