Menu schované do tlačítka

 

Koncert Přeštických flétniček POHÁDKOVÉ VÁNOCE

Letošní školní rok začal jako každý jiný – už od začátku jsme se pilně připravovali na Vánoce. Je to vždycky docela legrační, je začátek října, venku ještě sluníčko docela hřeje a z oken naší školy se ozývá „Ježíšku, panáčku“ nebo „Vánoce, Vánoce přicházejí“. Bez pořádné přípravy to zkrátka nejde.

Již první adventní neděli jsme zahráli v Černotíně při rozsvěcení stromečku na návsi. Děkujeme za vlídné přijetí i pohoštění, kterého se nám dostalo. Pár dní na to jsme účinkovali před přeštickými diváky ve vyprodané sokolovně. Byly to tři koncerty a pro nás opět výjimečný zážitek. Jako vždycky, když si můžeme zahrát s nějakým zajímavým hostem. Tentokrát pozvání Skaláčku přijal známý zpěvák Pavel Novák mladší a my jsme mohli být při tom.

Celý soubor, který má v letošním roce 60 členů, vystoupil v úterý 17. prosince v aule naší školy. Připravili jsme si program s názvem Pohádkové Vánoce. Vystupovali všichni, pro naše začátečníky to bylo první veřejné vystoupení s flétničkou. Starší žáci předvedli všechno, co se naučili. Koledy se střídaly s písničkami z pohádek. Naše vystoupení doplnila recitace, o kterou se postarali Barbora Mikšátková ze III. B, Ondřej Holík ze III. C a Václav Květoň z V. C. V předvánočním čase plném shonu nás velice potěšilo, že si na nás udělalo čas tolik posluchačů, aula naší školy byla téměř plná. Za dobrovolné vstupné všichni účinkující dostanou drobné praktické dárečky a jako každý rok dokoupíme krásně znějící altové flétny. Letos tento dárek dostanou páťáci – někteří ještě teď v prosinci a všichni ostatní pak po dalších koncertech na konci školního roku.

Už teď můžeme prozradit, že na duben chystáme společný koncert se sborem Skalka, který působí při II. stupni ZŠ Josefa Hlávky a na konci května tradičně vystoupíme se Skaláčkem. Všem rodičům i dalším našim příznivcům moc děkujeme za podporu, přejeme krásné Vánoce, zdraví, spokojenost a hodně dobré pohody v novém roce.

Mgr. Vlasta Holá, vedoucí souboru Přeštické flétničky

Pohádkové Vánoce Přeštických flétniček

 

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

První přespolní běh pro naše atletyNEW

Báječné Velikonoce v DPH

Návštěva Area D

Beseda – Harry Potter

Radost! Povedlo se!
(Projekt Krško)

Finálový florbalový turnaj v Praze

Úspěch v celostátním kole pěvecké soutěže

Přírodovědné bádání 2023/2024

Akce lezeckého kroužku

ÚSPĚCH v Přehlídce dětských recitátorů

Návštěva v SVČ Slunečnice

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti