Menu schované do tlačítka

 

Krajské finále v přespolním běhu – Plzeň 19. 10. 2021

Dne 19. 10. jsme se díky postupu z okresního kola v přespolním běhu zúčastnili krajského finále, které se konalo v Plzni v Borském parku. Po velmi úspěšném okresním kole, do toho závodu postoupili všechny věkové kategorie 2. stupně naší základní školy.

Ačkoliv počasí nebylo ideální a v dopoledních hodinách značně přituhovalo, naši žáci se se situací zdárně vypořádali a nic nevzdali bez boje! Celou soutěž zahajovala děvčata šestých a sedmých ročníků. Všechny nominované (Adéla Petlachová, Kroupová Jolana, Ticháčková Anežka, Menerová Anna, Sýkorová Klára) se moc snažily. Jménem vedoucí družstva bych chtěla vyzdvihnout výkon Jolanky Kroupové, která doběhla na krásném druhém místě z celého startovního pole! Poté následovala kategorie mladších chlapců, kde jsme taktéž měli horké kandidáty na medaile. Chlapci startovali v tomto složení: Šimonovský Albert, Čagánek Michal, Fučík Jan, Duchek Václav, Singer Matěj a Sikyta Daniel. V jednotlivcích nám bohužel medaile protekla mezi prsty, ale o to větší radost kluci měli, když se dozvěděli, že jako družstvo se umístili na 2. místě! Jako další se na start přichystaly starší děvčata (Matasová Nikola, Adámková Pavla, Holcová Nela, Nikol Pechanová, Volopichová Vanessa a Polívková Eva). Holky měly opravdu těžkou kategorii, kde bylo velmi těžké se prosadit. I přesto bych je chtěla ještě jednou touto cestou pochválit za odvedený výkon a za krásné 7. místo.

Jak se to říká? To nejlepší na konec! Po skončení závodu starších děvčat se přichystali na startovní čáru nejstarší hoši (Kuběna Daniel, Ticháček Filip, Mráček Jiří, Lang Aleš, Štěpán Jiří, Duchek Karel). Kluci absolvovali velmi náročnou trať, která měřila 3 km. Závod se pro nás od samého začátku vyvíjel výborně. Na medailových pozicích se celý závod pohyboval Daniel Kuběna, který nakonec doběhl na 2. místě. Kousek za ním skončil Jiří Štěpán na 5. místě, Filip Ticháček na 12. místě, Aleš Lang na 13. pozici. Jako 19. doběhl Mráček Jirka a 24. Karel Duchek. Okamžitě po doběhnutí jsem tušila, že by to mohlo opět cinknout. A také, že ano! Družstvo starších chlapců se umístilo na úžasném 1. místě a kluci postoupili do republikového finále v Novém Městě na Moravě. Kam bohužel kvůli pandemické situaci neodcestovali, ale i tak je to pro Základní školu Josefa Hlávky Přeštice obrovský úspěch a chlapcům ještě jednou moc gratuluji!

Mgr. Eva Šteflíková
vedoucí družstev

 
Přespolní běh - kraj

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Poděkování od účastníků návštěvy z KrškaNEW

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY NEW

Účast v matematické soutěži PANGEANEW

První přespolní běh pro naše atlety

Báječné Velikonoce v DPH

Návštěva Area D

Beseda – Harry Potter

Finálový florbalový turnaj v Praze

Úspěch v celostátním kole pěvecké soutěže

Přírodovědné bádání 2023/2024

Akce lezeckého kroužku

ÚSPĚCH v Přehlídce dětských recitátorů

Návštěva v SVČ Slunečnice

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti