Menu schované do tlačítka

 

Úspěšný žák přeštické školy převzal ocenění

7. října 2022 proběhlo ve společenském sále SOU elektrotechnického Plzeň slavnostní odpoledne. 42 nejúspěšnější žáci ze základních, středních a základních uměleckých škol v Plzeňském kraji převzali ocenění za své úspěchy na poli vědy i umění z mezinárodních a celostátních soutěží. Spolu s nimi převzalo ocenění a poděkování také 27 pedagogů, kteří tyto žáky na soutěže a olympiády v uplynulém školním roce připravovali.

Také přeštická škola měla na slavnostním aktu své zástupce. Erik Bajraktari (v loňském školním roce třída V. A) získal 1. místo v celostátním kole pěvecké soutěže Karlovarský skřivánek. Jde o obrovský úspěch, neboť z počtu 20 oceněných škol byly zastoupeny pouze dvě základní, ostatní ocenění putovala do základních uměleckých a středních škol.

Erik obdržel pamětní list a poukázku na nákup zboží, které mu předali hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták a vedoucí odboru školství, mládeže a sportu JUDr. Jaroslava Havlíčková. Spolu s Erikem převzala ocenění a poděkování také Mgr. Naděžda Květoňová, která žáka na soutěž připravovala a rovněž hudebně doprovázela. Paní učitelka má velký podíl na nebývalém úspěchu žáka naší školy a za to jí patří velký dík.

Hejtman Rudolf Špoták ve svém proslovu na závěr zmínil projekt Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji, což je projekt podpory a růstu nadaných žáků a jejich učitelů, na který kraj přispívá finanční částkou. Zdůraznil, že považuje za důležité věnovat se takto talentovaným dětem a poděkovat jim za to, jak skvělé jméno dělají na celostátním i mezinárodním poli Plzeňskému kraji.

Erik Bajraktari si zaslouží velké poděkování za vzornou reprezentaci naší školy a přejeme mu hodně úspěchů při rozvíjení svého mimořádného talentu.

Mgr. Pavlína Křenová
ZŠ Josefa Hlávky Přeštice

FOTOGALERIE

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Ohlasy účastníků návštěvy z partnerské školy + FOTO
(Projekt Krško)
NEW

Účast atletů na druhém přespolním běhuNEW

Poděkování od účastníků návštěvy z Krška

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY

Účast v matematické soutěži PANGEA

Báječné Velikonoce v DPH

Návštěva Area D

Beseda – Harry Potter

Finálový florbalový turnaj v Praze

Úspěch v celostátním kole pěvecké soutěže

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti