Menu schované do tlačítka

 

 

Přeštická laťka – 11. 5. 2023

Již tradičně se na 2. stupni naší Základní školy Josefa Hlávky Přeštice pořádá soutěž, kde žáci mohou porovnat své síly ve skoku vysokém. Letošní účast byla nadmíru vysoká a my jsme rády, že po covidové době se děti opět vrací ke sportu a chtějí závodit.

V dopoledních hodinách se konala soutěž pro starší kategorii, kde jsme přivítaly 29 závodníků a závodnic. Obzvláště v chlapecké skupině se dosahovalo úctyhodných výšek. Nejvýše doskočil a obsadil 1. místo Michal Čagánek (VIII. D) s výkonem 160 cm. Jako druhý byl Jan Fučík (VIII. C, 155 cm) a na 3. místě se umístil Albert Šimonovský (VIII. C, 140 cm). Kategorie starších děvčat byla poněkud vyrovnanější, na 1. místě s výkonem 135 cm se umístila Nela Holcová (IX. C), 2. místo vybojovala Edita Otýsová (VIII. C, 130 cm) a 3. místo překvapivě obsadila Tereza Čípová (VIII. B, 130 cm).

Během odpoledního vyučování proběhla soutěž mladších chlapců a děvčat, kde byla účast ještě vyšší, a to 38 sportovců. Mladší žákyně zahajovaly výškou 100 cm, ale nejvýše ze všech skočila Tereza Jiránková (VII. A) s výkonem 125 cm. Stejné výšky dosáhla i Nela Kozinová (VII. F), ale kvůli vyššímu počtu opravných pokusů skončila na 2. místě. 3. místo obsadila Karolína Syková se 120 cm (VII. D). V chlapecké kategorii byl poněkud překvapivý průběh. Mezi největší favority patřili naši dva „baskeťáci“ a zároveň bratři Kydlíčkové a atlet Pepa Královec. Všem to ale ukázal „školní kulturista“ Dominik Milota ze VII. B, který překonal výšku 145 cm a umístil se na 1. místě. Jako druhý byl s výkonem 135 cm starší ze zmiňovaných bratrů, Michal Kydlíček, 3. místo těsně vybojoval Josef Královec (VII. C, 130 cm) před Lukášem Kydlíčkem (VII. C, 130 cm), zde rozhodoval opět počet opravných pokusů.

S paní učitelkou Dagmar Hodanovou bychom všem chtěly poděkovat za předvedené výkony, odvahu a chuť si zazávodit! V příštím roce snad ještě s lepšími výkony, příznivějším počasím, a ještě v hojnějším počtu na viděnou.

Mgr. Eva Šteflíková
učitelka


Přeštická laťka
 

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

BISTRO na druhém stupni
OPĚT V PROVOZU
NEW

Program ZDRAVÁ 5 se všem líbil NEW

Úspěch v krajském kole pěvecké soutěže NEW

Velikonoční pozdrav do Krška

Charitativní koncert pěveckých sborů z Přeštic

Lyžařský výcvik VII.C

Přikrmování ptáků v atriu školy

Program na téma DOSPÍVÁNÍ

Příprava na návštěvu kamarádů z Krška

Účast na regionálním kole soutěže ZLATÝ ÁMOS

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti