Menu schované do tlačítka

 

Výhra v celostátním kole pěvecké soutěže opět v Přešticích

Školní kolo celostátní pěvecké soutěže Karlovarský skřivánek se koná na Základní škole Josefa Hlávky v Přešticích každým rokem.

Ze školního kola na 1. stupni, tj. z 50 žáků, postoupili do krajského kola 3 žáci – Emma Boříková (5.B), Elena Kalčíková (4.B) a Šimon Fořt (3.C). Z 2. stupně naší ZŠ postoupili z celkového počtu 14 účastníků školního kola do kola krajského 2 žáci – Kateřina Zoubková (6.E) a Erik Bajraktari (6.A).

Ve středu 22. února 2023 se konalo na 15. ZŠ v Plzni krajské kolo této pěvecké soutěže v obou kategoriích (A1 a B) žáků nestudujících sólový zpěv. Všichni naši žáci obsadili skvělá přední místa. V kategorii A1 získaly Emma Boříková 6. místo a Elena Kalčíková 4. místo, Šimon Fořt získal 1. místo s postupem do celostátního kola. V kategorii B si vyzpívali Erik Bajraktari 1. místo a Kateřina Zoubková 2. místo, oba s postupem do celostátního kola.

V celostátním kole, které se konalo 20. a 21. března 2023 v Karlových Varech, všichni tři s nadšením zazpívali své soutěžní písničky a skvěle reprezentovali v konkurenci 32 soutěžících v každé kategorii nejen naši školu, ale i Plzeňský kraj.

ŠIMON FOŘT se stal absolutním vítězem kategorie A1 a získal diplom za 1. místo a zvláštní cenu poroty za mimořádný pěvecký výkon. Zpíval lidovou píseň Na našem dvoře a píseň K. Svobody a Z. Rytíře Jdi za štěstím za doprovodu klavíru Mgr. Nadi Květoňové.

ERIK BAJRAKTARI v kategorii B získal 2. místo. Zazpíval lidovou píseň Šla panenka pro vodu a píseň Césara Francka Panis Angelicus. KATEŘINA ZOUBKOVÁ si vyzpívala 1. místo s písničkami Dekle je po vodo šla (slovinská lidová) a Kdyby se v komnatách J. Uhlíře a Z. Svěráka z pohádky Princové jsou na draka, oba za klavírního doprovodu BcA.Terezy Šmatové Živné a pod vedením Mgr. Jany Valentové.

Blahopřejeme a děkujeme za VÝBORNOU reprezentaci naší školy a Plzeňského kraje. Do Plzeňského kraje a do Přeštic tak přilétli hned dva SKŘIVÁNCI najednou.

Mgr. Naďa Květoňová, učitelka 1. stupně ZŠ
Jana Valentová, učitelka 2. stupně ZŠ

FOTO

FOTO

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Ohlasy účastníků návštěvy z partnerské školy + FOTO
(Projekt Krško)
NEW

Okresní kolo v minikopanéNEW

UKLIĎME ČESKO (5. ročník)NEW

Účast atletů na druhém přespolním běhu

Poděkování od účastníků návštěvy z Krška

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY

Účast v matematické soutěži PANGEA

Báječné Velikonoce v DPH

Návštěva Area D

Beseda – Harry Potter

Finálový florbalový turnaj v Praze

Úspěch v celostátním kole pěvecké soutěže

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti