Menu schované do tlačítka

 

Úspěšní žáci přeštické školy oceněni Plzeňským krajem

Ocenění za úspěchy v uměleckých soutěžích převzali žáci z celého Plzeňského kraje 19. října 2023. Slavnostní akce proběhla ve společenském sále SOU elektrotechnického Plzeň. Za loňský školní rok se úspěšně zúčastnilo 42 žáků ústředních kol soutěží ZUŠ v komorní hře s převahou dechových nebo smyčcových nástrojů, ve hře na akordeon, ve hře na elektronické klávesové nástroje a v celostátním kole Karlovarského skřivánka. Za úspěchy a umístění na stupních vítězů poděkoval žákům i jejich pedagogům, kteří tyto žáky na soutěže připravovali, náměstek hejtmana Vladimír Kroc a zároveň jim předal ocenění za reprezentaci kraje na uměleckém poli.

Jediná přeštická základní škola mezi ZUŠ měla na slavnostním aktu po loňském úspěchu Erika Bajraktariho opět své zástupce. Tentokrát byli oceněni dva žáci za 1. místo v celostátním kole pěvecké soutěže Karlovarský skřivánek. Šimon Fořt (4.C) za kategorii A1 a Kateřina Zoubková (7. E) za kategorii B obdrželi pamětní listy a dárkové poukazy.

Spolu s Šimonem a Kateřinou převzaly ocenění a poděkování také Mgr. Naděžda Květoňová a Bc. Jana Valentová, které žáky na soutěž připravovaly a rovněž hudebně doprovázely.

Úspěšným žákům přišla popřát také vedoucí odboru školství, mládeže a sportu JUDr. Jaroslava Havlíčková, která se zmínila o projekt Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji, na který kraj přispívá finanční částkou. „Je velmi potěšující vidět, že žáci v Plzeňském kraji žijí nejen vědou, ale věnují se také umění. Hned čtyři desítky žáků patří k nejlepším v celé ČR na poli uměleckém, to je skvělý výkon“, řekl náměstek hejtmana Vladimír Kroc.

Šimon Fořt a Kateřina Zoubková si zaslouží velké poděkování za vzornou reprezentaci naší školy, ale i města Přeštice, a přejeme jim hodně úspěchů při rozvíjení svého mimořádného talentu.

Mgr. Naďa Květoňová, vyučující 3.C

foto

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

ŠTAFETOVÝ POHÁR - okresní kolo

Ohlasy účastníků návštěvy z partnerské školy + FOTO
(Projekt Krško)

Okresní kolo v minikopané

UKLIĎME ČESKO (5. ročník)

Účast atletů na druhém přespolním běhu

Poděkování od účastníků návštěvy z Krška

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY

Účast v matematické soutěži PANGEA

Báječné Velikonoce v DPH

Návštěva Area D

Beseda – Harry Potter

Finálový florbalový turnaj v Praze

Úspěch v celostátním kole pěvecké soutěže

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti