Vážení strávníci,
s platností od 13. 12. 2014 dle nařízení EP a Rady /EU/ č. 1169/2011, ze dne 25. října 2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům je povinností všech výrobců potravin, všech článků veřejného stravování označovat alergeny ve všech potravinových výrobcích. Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník, nebo zákonný zástupce uhlídat sám. Není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě, takže případným žádostem nebude vyhověno.
Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.
Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku vyznačeno číslem, seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla bude vyvěšen u každého jídelního lístku. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmů ve školní jídelně.
ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny,
pomůcky...
ÚSPĚCH v Přehlídce dětských recitátorů
BASKETBAL – úspěšný start do sezóny
Exkurze za plzeňskými památkami (8. ročník)
BISTRO na druhém stupni
OPĚT V PROVOZU
Program ZDRAVÁ 5 se všem líbil
Úspěch v krajském kole pěvecké soutěže
ZAJÍMAVOSTI
Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození
Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni
Ze života Josefa Hlávky - videopořad
Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu
Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster